Het mag dan wel een gerecht met Aziatische roots zijn, ondertussen is kip met curry en rijst een ingeburgerd gerecht bij ons. Je zou het zelfs een klassieker kunnen noemen. In dat geval is het altijd leuk om de aanpak van verschillende chefs te bestuderen. In dit recept vertelt Piet Huysentruyt hoe hij dit alledaagse gerecht klaarmaakt.
Het mag dan wel een gerecht met Aziatische roots zijn, ondertussen is kip met curry en rijst een ingeburgerd gerecht bij ons. Je zou het zelfs een klassieker kunnen noemen. In dat geval is het altijd leuk om de aanpak van verschillende chefs te bestuderen. In dit recept vertelt Piet Huysentruyt hoe hij dit alledaagse gerecht klaarmaakt.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 15minuten | 20minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 15minuten |
Kook Tijd |
20minuten |
Ingrediënten
- 400 gram rijst
- 2 dikke kipfilets
- 2 stengels selder
- 1 appel
- 3 dl kippenbouillon
- 2 eetlepels currypoeder
- 2,5 dl room
- 2 tomaten
- peper en zout
- boter
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Breng de rijst aan de kook in voldoende gezouten water. Laat garen volgens de instructies op de verpakking.
- Versnijd ondertussen de kipfilets in reepjes. Snijd aansluitend de stengels selder en appel in fijne stukjes (brunoise).
- Smelt een klontje boter in een ruime pan. Bak de kipreepjes kort aan. Kruid met peper en zout.
- Voeg de stukjes selder en appel toe. Roer even om en blus met de kippenbouillon. Roer alle aanbaksels goed los.
- Bestrooi met currypoeder en overgiet met de room. Breng zachtjes aan de kook.
- Verwijder ondertussen de zaadjes van de tomaten. Versnijd het vruchtvlees extra fijn en voeg toe. Laat de saus inkoken naar wens op een zacht vuur.
- Werk naar wens af met typische smaakmakers: kurkuma, vers gesnipperde dragon, peterselie,...
- Serveer met de gekookte rijst (of roer die er net voor het opdienen onder). Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind