Hoewel er weinig gerechten zijn die kunnen opboksen tegen onze nationale trots - stoofvlees, natuurlijk! - zijn er heel wat meer bereidingen van gestoofd vlees die om duimen en vingers af te lekken zijn. Stoverij van kalkoen is bijvoorbeeld erg smaakvol, lekker mals en niet moeilijker om te maken. Met dit verrassende maar eenvoudige recept scoor je zeker en vast!
Hoewel er weinig gerechten zijn die kunnen opboksen tegen onze nationale trots - stoofvlees, natuurlijk! - zijn er heel wat meer bereidingen van gestoofd vlees die om duimen en vingers af te lekken zijn. Stoverij van kalkoen is bijvoorbeeld erg smaakvol, lekker mals en niet moeilijker om te maken. Met dit verrassende maar eenvoudige recept scoor je zeker en vast!
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 15minuten | 45minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 15minuten |
Kook Tijd |
45minuten |
Ingrediënten
- 800 gram kalkoenstoofvlees in hapklare stukken
- 1 ui fijngesnipperd
- 1 teentje knoflook fijngesnipperd
- 4 wortelen fijn versneden
- 4 stengels bleekselder fijn versneden
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 1 glas rode wijn
- 0,5 liter kippenbouillon
- 2 takjes rozemarijn of enkele takjes tijm
- olijfolie
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Kruid met peper en zout.
- Verhit in een ruime stoofpot een flinke scheut olijfolie. Roerbak de gesnipperde ui en look met de stukjes wortel en selder.
- Roer de gefruite groentjes naar de buitenkant van de pan en voeg eventueel een scheut olie toe. Schroei de stukjes vlees even aan.
- Blus met het glas rode wijn en roer goed om. Voeg de kippenbouillon, tomatenpuree en verse rozemarijn (of tijm) toe. Breng aan de kook en laat een half uurtje afgedekt sudderen.
- Controleer of het vlees voldoende mals is en laat eventueel verder inkoken naar wens. Werk af met peper en zout. Lekker met pasta. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind