Recept - Kalkoenrollade met spinazieroom

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/5 (2 votes cast)
Kalkoenrollade met spinazieroom
Recept Afdrukken
Aan de hand van dit recept kan je zonder al te veel moeite iets feestelijks op tafel toveren dat altijd past en je gasten positief zal verrassen.
Kalkoenrollade met spinazieroom
Recept Afdrukken
Aan de hand van dit recept kan je zonder al te veel moeite iets feestelijks op tafel toveren dat altijd past en je gasten positief zal verrassen.
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4personen 10minuten 20minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Stoof de fijngesneden sjalot in een klontje boter. Eenmaal de sjalot glazig wordt, kan je de fijngehakte spinazie toevoegen.
  2. Laat even stoven. Verse spinazie is snel klaar, indien je met diepvriesspinazie werkt (niet-ontdooid) laat je enkele minuten garen. Voeg vervolgens de zure room toe en laat inkoken op een zacht vuur.
  3. Eenmaal de room voldoende ingekookt is, breng je de spinazieroom verder op smaak met peper en zout. Je mag gerust royaal zijn, spinazie en room verdienen extra kruiding.
  4. Neem de kalkoenlapjes en besprenkel elke zijde met een weinig peper en zout. Om het vlees extra mals te maken kan je dit eventueel op voorhand bewerken met een keukenhamer.
  5. Bestrijk elk kalkoenlapje met een fijne laag spinazieroom. Overdrijf niet en laat aan de zijkanten een dikke centimer vrij, de dosering moet precies goed zijn om een lekkere smaakbalans te realiseren. Rol het vlees voorzichtig op en draai er één fijne lap spek rond. Hou dit samen met een houten prikker.
  6. Bestrijk een ovenschotel met wat boter of olijfolie en schik er de kalkoenrollades in. Geef nog een laatste, vluchtige kruiding met wat zwarte peper en zet in een voorverwarmde oven van 180°. Laat 20 minuten garen. Serveer met een frisse salade en gekookte patatjes. Smakelijk!
Notities

Zoals in de ingrediëntenlijst werd aangegeven, kan je zure room vervangen door een kant-en-klaar product (Boursin, Philadelphia,...). Zo heb je iets makkelijker en veiliger resultaat. Bovendien bestaan deze roomproducten in heel wat combinaties, spinazie is met heel wat smaken te combineren. Experimenteren maar!

Deel dit Recept
Kalkoenrollade met spinazieroom, 1.0 out of 5 based on 2 ratings

Speak Your Mind

*