Soep, typische winterkost? Helemaal niet! Deze supersimpele maar ongelooflijk lekkere Italiaanse maaltijdsoep zorgt voor een flinke portie zomer in je keuken. Zoals je mag verwachten van een authentiek Italiaans recept is de ingrediëntenlijst kort en eenvoudig, maar het resultaat boordevol smaak. Bovendien is dit recept vegetarisch en bijzonder voedzaam. Perfect voor al wie ook iets gezonds op het menu wil zetten zonder aan smaak te moeten inboeten.
Soep, typische winterkost? Helemaal niet! Deze supersimpele maar ongelooflijk lekkere Italiaanse maaltijdsoep zorgt voor een flinke portie zomer in je keuken. Zoals je mag verwachten van een authentiek Italiaans recept is de ingrediëntenlijst kort en eenvoudig, maar het resultaat boordevol smaak. Bovendien is dit recept vegetarisch en bijzonder voedzaam. Perfect voor al wie ook iets gezonds op het menu wil zetten zonder aan smaak te moeten inboeten.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
2personen | 20minuten | 30minuten |
Porties | Prep Tijd |
2personen | 20minuten |
Kook Tijd |
30minuten |
Ingrediënten
- 100 gram groene linzen gedroogd
- 1 grote ui
- 4 teentjes look
- 1 bosje verse basilicum
- 400 gram tomatenblokjes (blik)
- 400 ml groentebouillon
- olijfolie
- peper en zout
- vers geraspte Pecorino ter afwerking
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Breng de linzen aan de kook in een ruime hoeveelheid licht-gezouten water. Laat een kwartiertje pruttelen op een zacht vuur.
- Snipper ondertussen de ui en de teentjes look extra fijn. Hak de basilicumblaadjes grof, de steeltjes fijn.
- Stoof de ui aan in een ruime kookpot in een flinke scheut olijfolie. Voeg eenmaal glazig de ui en de basilicum toe (bewaar enkele blaadjes voor de afwerking).
- Laat even meefruiten, let op dat de look niet aanbrandt. Voeg de tomatenblokjes en de bouillon toe. Laat pruttelen op een zacht vuurtje.
- Giet de gegaarde linzen af en meng onder de soep. Laat nog 5 à 10 minuutjes pruttelen zodat de linzen verder kunnen garen en alle smaken goed mengen. Laat evenwel op dat de linzen niet te ver garen, dan worden ze plat.
- Werk de soep naar smaak af met peper en zout. Serveer met nog enkele verse blaadjes basilicum en een weinig geraspte pecorino-kaas. Smakelijk!
Notities
Een zeker zo lekkere wintervariant: vervang de basilicum door rozemarijn! Daarnaast kan je dit gerecht nog voller maken door in elk bord een gepocheerd eitje te voorzien en er vers brood (ciabatta, bij voorkeur) te serveren.
Deel dit Recept
Speak Your Mind