Dol op zoetigheid maar minder dol op de extra calorieën? Dan zijn originele en verrassende recepten zoals deze havermouttaart perfect! De smeuïge bodem zit propvol smaak, zonder een gram boter. De frisse roomkaas en licht-zure plakken kiwi's maken van deze speciale taart een geweldige maar gezonde traktatie.
Dol op zoetigheid maar minder dol op de extra calorieën? Dan zijn originele en verrassende recepten zoals deze havermouttaart perfect! De smeuïge bodem zit propvol smaak, zonder een gram boter. De frisse roomkaas en licht-zure plakken kiwi's maken van deze speciale taart een geweldige maar gezonde traktatie.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd | Passieve Tijd |
6personen | 20minuten | 25minuten | 15minuten |
Porties | Prep Tijd |
6personen | 20minuten |
Kook Tijd | Passieve Tijd |
25minuten | 15minuten |
Ingrediënten
- 100 gram studentenhaver
- 150 gram havermout
- 1 theelepel Bakpoeder
- 1 theelepel Kaneel
- 1 zakje Vanillesuiker
- 4 rijpe bananen
- 2 eetlepels honing
- 150 gram roomkaas
- 50 gram poedersuiker
- 5 kiwi's in plakjes gesneden
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Doe de havermout, studentenhaver met het bakpoeder, kaneel en vanillesuiker in een blender/keukenmachine. Mix fijn.
- Prak de rijpe bananen in een kom. Meng er de honing en het havermoutmengsel grondig onder tot een smeuïg deeg.
- Vul de bodem van een ronde taartvorm (25 à 30 centimeter) met bakpapier. Verdeel het deeg gelijkmatig over de taartvorm en strijk glad.
- Bak de taart 25 minuten in een voorverwarmde oven (180°). Laat de taart daarna een kwartiertje afkoelen.
- Klop de roomkaas met de bloemsuiker op. Bestrijk er de taart mee. Schik er tot slot de plakjes kiwi op. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind