Recept - Halloween-gehaktbrood

Halloween-gehaktbrood
Recept Afdrukken
Op 31 oktober ontsnappen we er al lang niet meer aan: Halloween! Hoewel de oorsprong teruggaat naar de Kelten, kennen we het feest vooral vanwege de typische Amerikaanse folkore die ondertussen ook in Europa populair is geworden. Al wie graag gruwelijk lekker wil koken rond die dag, moet dit waanzinnig leuke recept geprobeerd hebben!
Halloween-gehaktbrood
Recept Afdrukken
Op 31 oktober ontsnappen we er al lang niet meer aan: Halloween! Hoewel de oorsprong teruggaat naar de Kelten, kennen we het feest vooral vanwege de typische Amerikaanse folkore die ondertussen ook in Europa populair is geworden. Al wie graag gruwelijk lekker wil koken rond die dag, moet dit waanzinnig leuke recept geprobeerd hebben!
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4personen 20minuten 45minuten
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
45minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Doe het gehakt in een ruime mengkom.
  2. Voeg de fijngesnipperde sjalot, geplette teentjes look, eieren en het broodkruim toe.
  3. Breng voldoende op smaak met gerookt paprikapoeder, peper en zout. Voeg ook een handvol fijngehakte blaadjes salie toe.
  4. Meng het gehakt grondig met je handen.
  5. Schik het gehakt in een ovenschaal en boetseer in de vorm van een hoofd. Maak ook inkepingen voor ogen, neus en mond.
  6. Halveer de gele tomaat en gebruik de twee helften als ogen. Druk het gehakt er goed tegenaan zodat ze net echt lijkt.
  7. Strijk het gehaktbroodje en de ogen in met ketchup (of curryketchup als je wat meer smaak wenst). je kan daarnaast wat chilipoeder mengen door de ketchup voor een pittiger resultaat.
  8. Pak het gehaktbroodje in met enkele strategisch geplaatste plakjes bacon (of gerookt spek) zodat het op een gruwelijke mummie gaat lijken.
  9. Werk af door de witte amandelen als tanden in de mond te schikken. Breek er eventueel één of meerdere af voor een nog dramatischer effect.
  10. Laat het gehaktbroodje ongeveer 45 minuten bakken (cremeren, in dit geval) op 160° tot de bacon knapperig en het gehakt gaar is.
  11. Serveer bij voorkeur met geroosterde stukjes aardappel en pompoen (die je desgewenst rond het gehaktbrood kan schikken en laten meegaren voor een complete ovenschotel). Smakelijk!
Notities

Ben je op zoek naar meer inspiratie voor Halloween? Probeer dan deze gemakkelijke maar creatieve en griezelige hapjes!

Deel dit Recept

Speak Your Mind

*