Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 15minuten | 6uur |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 15minuten |
Kook Tijd |
6uur |
Ingrediënten
- 1 kg everzwijnstoofvlees in hapklare stukken
- 2 plakken gerookt spek
- 2 uien fijngesnipperd
- 2 wortelen brunoise
- 100 gram zilveruitjes
- 3 dl bruin bier of rode wijn
- 0,5 liter wildfond
- 1 eetlepel mosterd
- 2 stukjes speculaas
- 2 takjes tijm
- 2 blaadjes laurier
- bloem
- boter
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Laat de stukjes everzwijn op kamertemperatuur komen. Kruid royaal met peper en zout.
- Snijd de plakken gerookt spek in stukjes. Stoof zonder vetstof aan in een pan.
- Schep de spekjes uit de pan en doe in de slowcooker. Schroei de stukjes everzwijn aan in dezelfde pan (voeg eventueel wat boter toe) en doe eveneens in de slowcooker.
- Blus de pan met het bier (of de rode wijn) en roer alle aanbaksels los.
- Bestuif het geschroeide vlees met bloem en roer er de stukjes ui en wortel onder. Vul aan met de wildfond, mosterd en verkruimel de speculaaskoekjes.
- Overgiet met het bier (of rode wijn) en doe er de verse kruiden bij. Kruid bij met een snuifje peper en zout. Laat 6 uur op de zachte stand (of 4 uur op de harde stand) garen.
- Voeg halverwege de zilveruitjes (eventueel diepgevroren) toe. Kruid net voor het opdienen, indien nodig, bij met peper en zout. Lekker met kroketjes en een slaatje. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind