VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (4 votes cast)
Everzwijnragout (slowcooker)
Niks lekkerder dan een ragout die alle tijd van de wereld heeft gekregen om zalig mals te worden. Deze everzwijnragout warmt je gegarandeerd op tijdens een frisse winter- of herfstdag.
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
6uur
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
6uur
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Laat de stukjes everzwijn op kamertemperatuur komen. Kruid royaal met peper en zout.
  2. Snijd de plakken gerookt spek in stukjes. Stoof zonder vetstof aan in een pan.
  3. Schep de spekjes uit de pan en doe in de slowcooker. Schroei de stukjes everzwijn aan in dezelfde pan (voeg eventueel wat boter toe) en doe eveneens in de slowcooker.
  4. Blus de pan met het bier (of de rode wijn) en roer alle aanbaksels los.
  5. Bestuif het geschroeide vlees met bloem en roer er de stukjes ui en wortel onder. Vul aan met de wildfond, mosterd en verkruimel de speculaaskoekjes.
  6. Overgiet met het bier (of rode wijn) en doe er de verse kruiden bij. Kruid bij met een snuifje peper en zout. Laat 6 uur op de zachte stand (of 4 uur op de harde stand) garen.
  7. Voeg halverwege de zilveruitjes (eventueel diepgevroren) toe. Kruid net voor het opdienen, indien nodig, bij met peper en zout. Lekker met kroketjes en een slaatje. Smakelijk!