Everzwijnfilet met boontjes en bospaddenstoelensaus? Het beste recept vind je hier! Everzwijnfilet met boontjes en bospaddenstoelensaus? Het beste recept vind je hier!

 

Recept - Everzwijnfilet met boontjes en bospaddenstoelensaus

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (4 votes cast)
Everzwijnfilet met boontjes en bospaddenstoelensaus, 4.0 out of 5 based on 4 ratings
Everzwijnfilet met boontjes en bospaddenstoelensaus
Recept Afdrukken
Een stukje wild op tafel zorgt meteen voor een feestelijke sfeer. Als je van smaakvol en stevig vlees houdt, is ever ideaal. In dit traditionele recept worden typische klassiekers uit grootmoeders keuken gecombineerd tot een bescheiden feestmaal.
Everzwijnfilet met boontjes en bospaddenstoelensaus
Recept Afdrukken
Een stukje wild op tafel zorgt meteen voor een feestelijke sfeer. Als je van smaakvol en stevig vlees houdt, is ever ideaal. In dit traditionele recept worden typische klassiekers uit grootmoeders keuken gecombineerd tot een bescheiden feestmaal.
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4personen 15minuten 25minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
25minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Laat de everzwijnfilets op kamertemperatuur komen. Kruid rondom met peper en zout.
  2. Spoel de sperziebonen. Snijd de uiteindes weg en kook ze gaar in lichtgezouten water (ca. 8 minuten). Laat uitlekken.
  3. Hak de paddenstoelenmengeling grof.
  4. Verhit een klontje boter in een steelpan. Fruit de gesnipperde sjalot en look. Voeg de versneden bospaddenstoelen toe en bak aan.
  5. Blus met een scheutje cognac en laat de alcohol verdampen (flamberen kan ook). Voeg de wildfond toe en laat op een zacht vuurtje inkoken.
  6. Rol ondertussen de boontjes op met een plakje spek. 5 à 10 boontjes per rolletje volstaat.
  7. Giet de room bij de paddenstoelen en laat verder inkoken naar wens. Kruid af met peper en zout, houd warm.
  8. Smelt een klontje boter in een hete braadpan. Schroei de everzwijnfilets langs elke kant aan en laat op een zachter vuur garen naar wens. Let op: bak het vlees niet te lang, everzwijn wordt snel taai.
  9. Haal het vlees uit de pan en laat nog even rusten onder een blaadje aluminiumfolie. Bak ondertussen in dezelfde pan (voeg eventueel wat verse boter toe) de bonenrolletjes aan.
  10. Serveer de everzwijnfilets overgoten met een lepeltje saus, enkele bonenrolletjes en pasta (tagliatelle is perfect), of kroketjes, of... Smakelijk!
Deel dit Recept

Speak Your Mind

*