Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
6personen | 30minuten | 1uur |
Porties | Prep Tijd |
6personen | 30minuten |
Kook Tijd |
1uur |
Ingrediënten
- bodem
- 375 gram bloem
- 400 gram boter kamertemperatuur
- 8 gram zout
- 130 gram bloemsuiker
- 1 eidooier
- 75 gram zetmeel
- vulling
- 440 gram roomkaas of platte kaas
- 1 limoen uitgeperst
- 60 gram kristalsuiker
- 40 gram eidooiers
- 14 gram zetmeel
- 100 gram room
- 1 Vanillestokje
- afwerking
- 1 citroen
- 1 handvol muntblaadkes fijngesneden
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Meng bloem, boter, bloemsuiker, zout, eidooier en zetmeel door elkaar op een proper werkvlak. Kneed tot een mooie bol, druk plat en laat enkele uren rusten in de koelkast. Dit kan je ook een dag op voorhand doen.
- Laat het deeg terug op kamertemperatuur komen. Rol het tot ongeveer één centimeter dikte uit op een met bloem bestrooid werkblad.
- Bekleed de bodem van een springvorm met het deeg en bak gedurende 20 à 25 minuutjes voor in een voorverwarmde oven (160°).
- Maak ondertussen de vulling door de roomkaas met het limoensap, de suiker, de eidooiers, het zetmeel, de room en de merg van het vanillestokje te mengen.
- Haal de bodem uit de oven, bevestig de ring van de springvorm en besmeer de randen met een beetje boter. Stort het beslag in de vorm en laat 30 minuutjes verder bakken op 160°.
- Laat de taart alvorens te serveren een beetje afkoelen en werk af met wat zeste van citroen en gesnipperde munt. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind