Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 10minuten | 15minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 10minuten |
Kook Tijd |
15minuten |
Ingrediënten
- 1 sjalot
- 1 teentje knoflook
- 250 gram Parijse champignons
- 1 eetlepel bloem
- 1 scheut whisky of cognac
- 2,5 dl room
- boter
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Snipper de ui en knoflook extra fijn. Versnijd de champignons in plakjes.
- Smelt een klontje boter in een pan. Fruit de sjalot met de knoflook tot die glazig wordt.
- Voeg de champignons toe en laat op een matig vuur aanbakken tot er geen vocht meer in de pan is. Kruid met voldoende peper en zout.
- Bestrooi met wat bloem, roer goed om en laat nog even aanbakken.
- Blus met een scheutje whisky of cognac. Laat de alcohol verdampen (of flambeer).
- Roer de room door de saus en laat op een zacht vuur pruttelen tot ingedikt naar wens. Werk af met peper en zout. Smakelijk!
Notities
Dit is een basisrecept, je kan er dus nog heel wat kanten mee uit. Zo kan je ook met kastanjechampignons of andere paddenstoelen werken (shiitake, oesterzwam,...) om een meer uitgesproken smaak te creëren. Vervolgens is het scheutje sterke drank is niet noodzakelijk, maar het geeft wel diepgang aan de saus. Opfrissen met citroen is ook lekker.
Deel dit Recept
Speak Your Mind