Voor heel veel mensen is de beschikbaarheid van pompoenen (vanaf de herfst tot het begin van de lente) een heus feest. Vooral pompoensoep is een echte topper. Naast de klassieke bereiding kan je ook de exotische toer opgaan, zoals Sofie Dumont doet in recept. Met heerlijke en krachtige smaken zoals knoflook, kurkuma, gember en chili zorgt ze voor een fluwelen soepje dat een echte smaakbom is. Absoluut het proberen waard!
Voor heel veel mensen is de beschikbaarheid van pompoenen (vanaf de herfst tot het begin van de lente) een heus feest. Vooral pompoensoep is een echte topper. Naast de klassieke bereiding kan je ook de exotische toer opgaan, zoals Sofie Dumont doet in recept. Met heerlijke en krachtige smaken zoals knoflook, kurkuma, gember en chili zorgt ze voor een fluwelen soepje dat een echte smaakbom is. Absoluut het proberen waard!
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 10minuten | 1uur |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 10minuten |
Kook Tijd |
1uur |
Ingrediënten
- 1 butternutpompoen
- 1 teen look
- 1 theelepel kurkuma
- 1 ui
- 2 cm gember geschild en geraspt
- 800 ml kippenbouillon of groentebouillon
- enkele takjes koriander
- chilivlokken
- 4 eetlepels kokosroom of zure room
- olijfolie
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Plet het teentje look, meng met de geraspte gember en een flinke scheut olijfolie. Breng royaal op smaak met kurkuma, peper en zout.
- Halveer de butternut in de lengte en maak diepe inkervingen. Besmeer beide helften met de gearomatiseerde olie.
- Laat de pompoen minstens 35 minuten garen in een voorverwarmde oven (180°).
- Snipper ondertussen de ui grof en stoof aan in een scheutje olie.
- Lepel of snijd het vruchtvlees uit de pompoenen en voeg toe aan de ui. Laat even meestoven en kruid bij met peper/zout.
- Blus met de kippenbouillon en breng aan de kook. Mix daarna fijn met een mixer.
- Werk elk bord af met een lepeltje kokosroom, enkele chilivlokken (naar smaak) en wat verse korianderblaadjes. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind