VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Butternutsoep met koriander en kokos (Sofie Dumont)
Voor heel veel mensen is de beschikbaarheid van pompoenen (vanaf de herfst tot het begin van de lente) een heus feest. Vooral pompoensoep is een echte topper. Naast de klassieke bereiding kan je ook de exotische toer opgaan, zoals Sofie Dumont doet in recept. Met heerlijke en krachtige smaken zoals knoflook, kurkuma, gember en chili zorgt ze voor een fluwelen soepje dat een echte smaakbom is. Absoluut het proberen waard!
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
1uur
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
1uur
Ingrediënten
Instructies
  1. Plet het teentje look, meng met de geraspte gember en een flinke scheut olijfolie. Breng royaal op smaak met kurkuma, peper en zout.
  2. Halveer de butternut in de lengte en maak diepe inkervingen. Besmeer beide helften met de gearomatiseerde olie.
  3. Laat de pompoen minstens 35 minuten garen in een voorverwarmde oven (180°).
  4. Snipper ondertussen de ui grof en stoof aan in een scheutje olie.
  5. Lepel of snijd het vruchtvlees uit de pompoenen en voeg toe aan de ui. Laat even meestoven en kruid bij met peper/zout.
  6. Blus met de kippenbouillon en breng aan de kook. Mix daarna fijn met een mixer.
  7. Werk elk bord af met een lepeltje kokosroom, enkele chilivlokken (naar smaak) en wat verse korianderblaadjes. Smakelijk!