Voor lekkere comfortfood van de bovenste plank hoef je niet creatief te zijn. Gewoon, alledaags goed is soms meer dan voldoende. Dat is precies wat dit recept uit grootmoeders kookboek bewijst: een smeuïge puree van broccoli met knapperige spekjes. Heerlijk!
Voor lekkere comfortfood van de bovenste plank hoef je niet creatief te zijn. Gewoon, alledaags goed is soms meer dan voldoende. Dat is precies wat dit recept uit grootmoeders kookboek bewijst: een smeuïge puree van broccoli met knapperige spekjes. Heerlijk!
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 15minuten | 15minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 15minuten |
Kook Tijd |
15minuten |
Ingrediënten
- 1 kg loskokende aardappelen
- 1 broccoli
- 4 plakken gerookt spek
- 1 sjalot fijngesnipperd
- 0,5 liter volle melk
- 2 eetlepels bruine fond poeder
- 1 bakje waterkers
- boter
- nootmuskaat
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Schil de aardappelen en breng ze aan de kook in een ruime hoeveelheid water.
- Versnijd de broccoli in roosjes, laat mee garen met de aardappelen.
- Snijd ondertussen de plakken gerookt spek in stevige reepjes.
- Verhit een pan zonder vetstof en bak de spekreepjes aan tot ze knapperig beginnen te worden.
- Voeg de fijngesnipperde sjalot aan de spekjes toe en laat nog even mee fruiten. Laat dan alles uitlekken op keukenpapier.
- Blus de pan met een flinke scheut water en roer er de bruine fond door met een garde. Laat nog even doorkoken tot een sausje.
- Giet de gegaarde aardappelen en broccoli af. Plet tot een puree en roer er de melk onder. Voeg desgewenst meer melk toe indien het smeuïger mag zijn.
- Werk de puree af met voldoende zout, peper, nootmuskaat en een klontje boter.
- Roer de spekjes door de puree. Werk elk bord af met vers gesnipperde waterkers en een lepel bruine saus. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind