Recept - Banoffee Cupcakes

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (3 votes cast)
Banoffee Cupcakes
Recept Afdrukken
Banoffee Cupcakes
Recept Afdrukken
Porties
12
Porties
12
Ingrediënten
Porties:
Ingrediënten
Porties:
Instructies
Cakjes
 1. Verwarm de oven op 180º en zet de bakingcups klaar in de muffin bakvorm. Je kunt de cupcakes ook zonder de muffin bakvorm bakken, maar ik raad echt aan om het te gebruiken als je mooie ronde cakejes wilt.
 2. Klop de boter met de lichtbruine suiker totdat het romig is. Voeg de eieren en de vanille-essence toe. Klop goed tot een glad mengsel.
 3. Zeef de bloem en het bakpoeder. Voeg toe aan het mengsel met een spatel.
 4. Plet de bananen met een vork. Puree is niet nodig, er mogen nog kleine stukjes zijn. Voeg toe aan het deeg en meng goed.
 5. Verdeel het deeg over de 12 baking cups. Vul ze tot ¾ van hun inhoud. Ik gebruik altijd een ijslepel, het is de perfecte maat voor standaard-cupcakes. Zo zorg ik er ook voor dat in elk bakingcup dezelfde hoeveelheid deeg is.
 6. Bak gedurende 25 minuten op 180º, laat nadien afkoelen op een rooster, uit de muffin-bakvorm.
Frosting
 1. Doe de eiwitten en het suiker in een kom en verwarm au bain-marie, zonder te stoppen met kloppen (ik gebruik een handmixer). Laat de eiwitten tot 65º opwarmen. Als je geen thermometer hebt, kan je weten dat het klaar is door een beetje tussen je vingers te nemen en te wrijven. Als de suiker niet meer korrelt, is het klaar.
 2. Haal af het vuur en klop de merengue verder op met een mixer tot deze afgekoeld en stevig is. Je zal als resultaat een stevige merengue hebben.
 3. Voeg de blokjes boter één voor één toe en meng zachtjes met de mixer. Blijf kloppen tot je een gladde en romige crème hebt. Op een bepaald moment kan het lijken dat de crème schift. Dat is echter normaal, blijf gerust kloppen en dat kom terug goed.
 4. Voeg tot slot karamelsaus toe naar smaak (ik heb, ongeveer, 150 ml gebruikt) en blijf opnieuw kloppen tot het homogeen gemengd is.
Garnering
 1. Neem een stukje van het centrum van de cupcakes uit met behulp van een appelboor. De cupcakes moeten hiervoor al helemaal afgekoeld zijn. Vul met karamelsaus en dek af met het stukje dat je net verwijderd had.
 2. Doe de vers bereide frosting in een spuitzak met een mooi spuitmondje en spuit toefjes op de cupcakes. Garneer met een beetje karamelsaus en een banaan chip.
Deel dit Recept
Banoffee Cupcakes, 4.0 out of 5 based on 3 ratings

Speak Your Mind

*