Recepten - één pot
Ratatouille met spekjes en spinazie
Een ratatouille is een Frans gerecht uit de Provençe van gestoofde groentjes. Lekker gezond en je kan er eindeloos op variëren. In dit recept zorgen spekjes en spinazie voor een originele twist.
Tags: aardappel, aardappelen, alledaags, bouillon, courgette, één pot, éénpansgerecht, Frankrijk, Frans, gemakkelijk, gestoofd, groentebouillon, groenten, groentjes, herbes des provence, met een twist, olijven, paprika, Provençaalse keuken, Provençaalse kruiden, provence, ratatouille, restjes, spek, spinazie, stoven, tomaten, tomatensaus, vakantie, wortel, zomer, zomers, zon, zonnig, zuiden, zuiders, zwarte olijven
Pot-au-feu van Mechelse koekoek (Jeroen Meus)
Dit is een klassiek recept van Jeroen Meus. Een pot-au-feu is een traditionele stoofpot die de kilte op winterse dagen onmiddellijk verdrijft. In deze variant gaat Jeroen aan de slag met een sappige Mechelse koekoek en winterse groentjes. Het resultaat is een heerlijk stevig, maar gezond, maal!
Tags: alledaags, dagelijkse kost, één, één pot, éénpansgerecht, eenvoudig, gezond, groenten, grootmoeders keuken, hartverwarmend, herfst, Jeroen Meus, kip, klassiek, klassieker, koude dagen, maaltijdsoep, mager, Mechelse, Mechelse koekoek, pot-au-feu, simpel, soep, stevig, stoofpotje, stoven, traditioneel, winter, wintergroenten, winters