Recepten - gesnipperde bieslook
Aspergegratin met hesp
De lente staat op culinair vlak synoniem voor asperges. Deze typische lekkernij van bij ons kan je op heel veel manieren klaarmaken. De aanpak in dit recept is eenvoudig en toch verrassend. De groene en witte asperges komen helemaal tot hun recht onder een dun laagje kaassaus dat gegratineerd wordt met fijne stukjes hesp. Ook lekker als voorgerechtje!
Tags: aspargus, asperge, asperges, beenham, België, Belgisch, gegratineerd, gemalen kaas, gratin, gratineren, groene asperges, ham, hamblokjes, hesp, hoofdgerecht, kaas, kaassaus, lente, oven, ovenschotel, Pasen, roux, simpel, voorgerecht, witte asperges, witte saus
Pasta met scampi en geroosterde paprika
Het allerleukste aan pasta-receptjes is dat ze bijna altijd snel klaar en lekker makkelijk zijn. Dit lekkere recept met scampi en een simpel roomsausje is daar geen uitzondering op, integendeel!
Tags: alledaags, bieslook, easy, eenvoudig, geroosterd, gewoon lekker, italiaans, Italië, makkelijk, mediterraans, olijfolie, paprika, pasta, provençaals, romig, room, roomsaus, schaaldieren, simpel, snel klaar, vis, vlug klaar, zeevruchtenµ, zomer, zomers, zon, zonnig, zuiden, zuiders
Vegetarische couscous met bloemkool
Het is niet altijd makkelijk om op gewone weekdagen iets klaar te maken dat alle vakjes kan afvinken: niet te moeilijk, niet te veel werk, zo gezond mogelijk en bovenal lekker. Sukkel jij ook wel eens met die zoektocht? Dan zal dit leuke vegetarische gerecht met smeuïge couscous en een weelde aan groentjes je zeker bevallen!
Tags: alledaags, bieslook, bloemkool, courgette, couscous, fusion, gewoon, gezond, groentebouillon, groenten, groentjes, lekker, mager, Marokkaans, Marokko, mediterraans, middellandse zee, rucola, simpel, smeuïg, snel klaar, tomaat, tomaten, vegan, veganistisch, vegetarisch, veggie, venkel, vlug, wortel