Recepten - bruin bier
Runderstoofvlees (Piet Huysentruyt)
Stoofvlees staat zonder discussie hoog in de top 10 van nationale gerechten. Elke kok heeft er dan ook een eigen recept voor. Piet Huysentruyt maakt stoofvlees het liefst klaar met varkensvlees, maar wanneer hij voor rundsvlees kiest is dit zijn doeltreffende recept. Heerlijke kost van bij ons!
Tags: alledaags, België, Belgisch, bier, boterham, boterhammen, bruin bier, gestoofd, klassiek, knoflook, koken met bier, kruidnagel, laurier, lekker van bij ons, look, mosterd, past altijd, Piet Huysentruyt, rund, runds, rundsstoofvlees, rundsstoverij, stoofpotje, stoofvlees, stoverij, typisch, ui, van bij ons, vlaams, Vlaanderen
BBQ ribbetjes (slow cooker)
Op een geslaagde barbecue mogen malse ribbetjes niet ontbreken. Tijdens de herfst- en wintermaanden is buiten grillen echter iets minder vanzelfsprekend. Gelukkig kan je met een oven, of nog beter slowcooker, ook zalig malse ribbetjes klaarmaken!
Tags: amerika, amerikaans, barbecue, barbecuesaus, bbq, bruine suiker, cayenne, cayennepeper, crockpot, herfst, knoflook, look, ribben, ribbetjes, slow cooker, slow cooking, slowcooker, suiker, traag garen, traaggegaard, Varken, varkensribbetjes, varkensvlees, winter, worcestershire, Worcestershire sauce, Worcestershiresaus
Everzwijnragout (slowcooker)
Niks lekkerder dan een ragout die alle tijd van de wereld heeft gekregen om zalig mals te worden. Deze everzwijnragout warmt je gegarandeerd op tijdens een frisse winter- of herfstdag.
Tags: bier, bouillon, Bourgondisch, bruin bier, crockpot, everzwijn, everzwijnragout, everzwijnstoofvlees, feest, feestelijk, frieten, frietjes, gerookte spek, gerookte spekblokjes, gestoofd, grootmoeders keuken, herfst, kroketjes, kroketten, langzaam, laurier, mosterd, rode wijn, slowcooker, speculaas, speculoos, spek, spekjes, stoofvlees, stoven, stoverij, tijm, traag gegaard, wild, wildfond, wildseizoen, winter, wortel, zilveruitjes, zondag, zondagse kost
Stoverij van haas (Piet Huysentruyt)
Stoverij is zo'n klassiek recept waar je iedereen gelukkig mee maakt. Tijdens het wildseizoen kan je bovendien heerlijk variëren. Vooral haas is het proberen waard, de krachtige smaak van het vlees leent zich uitstekend tot een zoete afwerking met peperkoek en chocolade.
Hertenstoofvlees
Wanneer het wildseizoen aanbreekt kunnen heel wat chefs hun hartje ophalen met allerhande wild. Wild bereiden hoeft niet moeilijk te zijn, je kan gerust een klassieker zoals stoofvlees bereiden met ree- of hertenvlees. Alledaagse kost zonder veel moeite, en toch dat lekker beetje anders.
Tags: frieten, frietjes, herfst, hert, hertenstoofvlees, ree, stoofpot, stoofvlees, stoverij, wild