De Briste tv-kokkin Nigella Lawson is beroemd vanwege haar extravagante gerechten die het midden houden tussen gezond en luxueus tafelen. Dit recept hoort vooral bij de eerste categorie: een rijke salade met bloemkool, kikkererwten en allerlei smaakmakers uit verschillende windstreken. Perfect als gezonde lunch of verrassend voorgerecht.
De Briste tv-kokkin Nigella Lawson is beroemd vanwege haar extravagante gerechten die het midden houden tussen gezond en luxueus tafelen. Dit recept hoort vooral bij de eerste categorie: een rijke salade met bloemkool, kikkererwten en allerlei smaakmakers uit verschillende windstreken. Perfect als gezonde lunch of verrassend voorgerecht.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
2personen | 15minuten | 30minuten |
Porties | Prep Tijd |
2personen | 15minuten |
Kook Tijd |
30minuten |
Ingrediënten
- 1 kleine bloemkool
- 3 eetlepels olijfolie
- 0,5 theelepel Kaneel
- 2 theelepels komijnzaadjes
- 400 gram kikkererwten (blik) gespoeld
- 2 eetlepels harissa
- 4 kleine trostomaten
- 1 theelepel grof zeezout
- 4 eetlepels granaatappelpitjes
- 1 bosje platte peterselie
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Verwarm de oven op 220°. Versnijd ondertussen de bloemkool in kleine roosjes.
- Giet de olijfolie in een ruime schaal. Voeg komijn en kaneel toe, roer goed om.
- Schud de bloemkoolroosjes even door de olie, schik ze daarna in een ruime ovenschaal. Laat 15 minuten bakken (220°).
- Roer ook de kikkererwten door de schaal met olie, samen met de harissa (let op: pittig! Begin eventueel met de helft en vul aan naar wens).
- Versnijd de tomaten in kwartjes en meng door de kikkererwten.
- Overgiet de gebakken bloemkoolroosjes met de kikkererwten en tomaten. Laat nogmaals 15 minuten bakken (of tot de bloemkool helemaal gaar is).
- Werk af met grof zeezout, granaatappelpitjes en voldoende peterselieblaadjes. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind