Wie herfst zegt, zegt pompoenen! Met deze heerlijke groente kan je ongelooflijk gevarieerd koken. Van lekkere traditionele gerechten zoals pompoensoep, tot een exotische stoofpot die barst van smaak. Deze vegetarische herfstcurry is perfect om je op te warmen na een kille, regenachtige herfstdag.
Wie herfst zegt, zegt pompoenen! Met deze heerlijke groente kan je ongelooflijk gevarieerd koken. Van lekkere traditionele gerechten zoals pompoensoep, tot een exotische stoofpot die barst van smaak. Deze vegetarische herfstcurry is perfect om je op te warmen na een kille, regenachtige herfstdag.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 15minuten | 30minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 15minuten |
Kook Tijd |
30minuten |
Ingrediënten
- 1 sjalot fijngesnipperd
- 1 teen knoflook geperst
- 1 kleine butternutpompoen in blokjes gesneden
- 100 gram kastanjechampignons in kwartjes gesneden
- 1 rode puntpaprika brunoise gesneden
- 800 ml kokosmelk
- 1 blokje groentebouillon
- 250 gram kikkererwten
- 2 lente-uitjes
- 1 bosje koriander
- 2 eetlepels kerriepoeder
- chilipoeder
- olijfolie
- sesamolie
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Verhit in een ruime stoofpan een scheut olijfolie. Fruit de gesnipperde sjalot met het geperste teentje look.
- Voeg kerrie- en chilipoeder naar smaak toe (of gebruik een vers pepertje als het echt pittig mag zijn). Laat even stoven.
- Overgiet met een scheutje sesamolie. Bak de pompoenblokjes, kwartjes champignon en stukjes paprika kort aan.
- Overgiet met de kokosmelk en kruimel er het blokje groentebouillon over. Breng zachtjes aan de kook en laat een half uurtje pruttelen.
- Voeg de (uitgelekte) kikkererwten voor de laatste 10 minuten toe.
- Controleer voor het opdienen of extra zout, peper, kerrie en/of chili gewenst zijn. Werk af met gesnipperde lente-ui en koriander. Vanzelfsprekend lekker met rijst, smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind