Wie herfst zegt, zegt pompoenen! Met deze heerlijke groente kan je ongelooflijk gevarieerd koken. Van lekkere traditionele gerechten zoals pompoensoep, tot een exotische stoofpot die barst van smaak. Deze vegetarische herfstcurry is perfect om je op te warmen na een kille, regenachtige herfstdag.
Verhit in een ruime stoofpan een scheut olijfolie. Fruit de gesnipperde sjalot met het geperste teentje look.
Voeg kerrie- en chilipoeder naar smaak toe (of gebruik een vers pepertje als het echt pittig mag zijn). Laat even stoven.
Overgiet met een scheutje sesamolie. Bak de pompoenblokjes, kwartjes champignon en stukjes paprika kort aan.
Overgiet met de kokosmelk en kruimel er het blokje groentebouillon over. Breng zachtjes aan de kook en laat een half uurtje pruttelen.
Voeg de (uitgelekte) kikkererwten voor de laatste 10 minuten toe.
Controleer voor het opdienen of extra zout, peper, kerrie en/of chili gewenst zijn. Werk af met gesnipperde lente-ui en koriander. Vanzelfsprekend lekker met rijst, smakelijk!