Een Griekse salade is wereldberoemd: tomaten, komkommer, rode ui, olijven en feta. Om er een complete Griekse maaltijd van te maken, kan je er de typische Griekse pasta (orzo) aan toevoegen. De vorm lijkt op rijst, maar het is wel degelijk pasta. Voeg nog malse Gyros toe en je waant je helemaal op een zonovergoten terras in Athene!
Een Griekse salade is wereldberoemd: tomaten, komkommer, rode ui, olijven en feta. Om er een complete Griekse maaltijd van te maken, kan je er de typische Griekse pasta (orzo) aan toevoegen. De vorm lijkt op rijst, maar het is wel degelijk pasta. Voeg nog malse Gyros toe en je waant je helemaal op een zonovergoten terras in Athene!
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 15minuten | 15minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 15minuten |
Kook Tijd |
15minuten |
Ingrediënten
- 400 gram orzo
- 600 gram gyros
- 250 gram kerstomaten
- 1 komkommer
- 200 gram feta
- 1 rode ui
- 200 gram ontpitte olijven
- 1 bosje dille
- olijfolie
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Breng de pasta aan de kook in een royale hoeveelheid gezouten water. Laat garen volgens de instructies op de verpakking. Roer regelmatig.
- Halveer de kerstomaatjes. Versnijd de komkommer en fetakaas in hapklare stukjes. Meng samen met de olijven in een kom.
- Snipper de rode ui in fijne ringen en voeg toe aan de groentjes met feta. Hak tot enkele takjes dille fijn en voeg ook toe.
- Besprenkel met een scheutje olijfolie en breng op smaak met een weinig peper en zout.
- Bak de gyros in een scheutje olijfolie. Kruid desgewenst bij met peper/zout.
- Controleer ondertussen of de pasta naar wens gegaard is: giet tijdig af, laat even uitlekken en roer er dan de groentjes door. Meng goed om en laat lauw worden.
- Serveer de lauwe pasta met de gebakken gyros. Versier net voor het opdienen met nog enkele takjes dille. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind