Op zoek naar een origineel bijgerecht propvol groentjes? Dan is een bereiding in een tajine een origineel idee. Door de unieke vorm kunnen alle ingrediënten traag garen en blijven ze lekker mals. Perfect bij een kruidig stukje vlees, of gewoon als gezonde, vegetarische hap!
Op zoek naar een origineel bijgerecht propvol groentjes? Dan is een bereiding in een tajine een origineel idee. Door de unieke vorm kunnen alle ingrediënten traag garen en blijven ze lekker mals. Perfect bij een kruidig stukje vlees, of gewoon als gezonde, vegetarische hap!
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 10minuten | 45minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 10minuten |
Kook Tijd |
45minuten |
Ingrediënten
- 1 rode ui
- 0,5 aubergine
- 2 tenen knoflook
- 0,5 courgette
- 1 rode paprika
- 1 dikke wortel
- 150 gram kikkererwten (blik)
- 2 dl groentebouillon
- 1 snuifje ras el hanout
- olijfolie
- peper en zout
- 1 bosje koriander afwerking
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Versnijd de ui in partjes en hak de teentjes knoflook grof.
- Kuis alle groentjes en versnijd in hapklare, niet al te fijne stukken.
- Laat de kikkererwten uitlekken.
- Doe alle groentjes samen in een tajine. Besprenkel met wat olijfolie, een snuifje ras el hanout, peper en zout.
- Roer alles flink om, overgiet dan met groentebouillon tot er een bodempje in de tajine staat.
- Zet de tajine in een voorverwarmde oven (180°). Laat 30 tot 45 minuten garen, tot de groentjes lekker zacht zijn. Smakelijk!
Notities
Indien je van dit bijgerecht een volwaardige maaltijd wil maken (met vlees) kan je makkelijk enkele stukjes runds- of lamsvlees toevoegen. Ook kippenboutjes die eerst kort aangebakken werden zijn ideaal.
Deel dit Recept
Speak Your Mind