Gevogelte | - deel 13 Gevogelte | - deel 13

 

Recepten - Vlees - Gevogelte

Wortelstoemp met kippenworst en uiensaus

Wortelstoemp met kippenworst en uiensaus
Stoemp, puree op z'n Vlaams, is een heel makkelijke keuze waar je plezierig mee kan variëren. Deze smakelijke winterkost hoeft trouwens niet exclusief voor de koude maanden voorbehouden te zijn. Dit recept legt je uit hoe je een perfecte wortelpuree maakt, begeleid door kippenworst en een verrassend uiensausje.

Knapperige salade met krokante kipfilet

Knapperige salade met krokante kipfilet
Zin in een gezonde maaltijdsalade met een warm accent maar geen inspiratie? Met dit recept bij de hand heb je in geen tijd een verrassende en smakelijke maaltijd op tafel gezet die iedereen zal bekoren.

Kalkoenrollade met spinazieroom

Kalkoenrollade met spinazieroom
Aan de hand van dit recept kan je zonder al te veel moeite iets feestelijks op tafel toveren dat altijd past en je gasten positief zal verrassen.

Pasta pollo Mexicano al forno

Pasta pollo Mexicano al forno
Je gasten verrassen met een formidabele, maar makkelijk te bereiden pasta met een ronkende naam? Dit recept is wat je zoekt! Een pasta geïnspireerd op de Italiaanse en Mexicaanse keuken die heerlijk smaakt en fijne pikante toetsen bevat.

Gemarineerde en gegrilde kippenbouten

Gemarineerde en gegrilde kippenbouten
Kippenbouten lenen zich tot heel wat bereiden. Ze schitteren vooral wanneer je ze marineert en zacht gaart of grilt. In dit eenvoudige recept ontdek je één van de talloze manieren om dit succesvol te doen. Daarnaast is dit een volledig gerecht dat zowel op de barbecue als in de oven bereid kan worden.

Duivenfilet met erwtenpuree en wortelen

Duivenfilet met erwtenpuree en wortelen
Duif is, ten onrechte, geen populaire vleeskeuze. Heel wat mensen zijn er onvoldoende mee vertrouwd of kennen enkel gestoofde duif. Duivenfilet (borst) is enorm lekker en best verfijnd. Als garnituur brengt dit recept erwten en wortelen, met een plezierige twist.

Wok Teriyaki met kip

Wok Teriyaki met kip
Teriyaki is een Japanse kooktechniek, aldus Wikipedia, waarbij je fijngesneden vlees of vis bakt in een sojamarinade zodat het vlees een lichte glans krijgt (teri). Echte professionals maken deze marinade ongetwijfeld zelf, in dit recept vertrekken we voor alle gemak vanuit een kant-en-klare versie en geven we er een eigen, makkelijke en uiteraard lekkere, interpretatie van.

Eend op Oosterse wijze

Eend op Oosterse wijze
Hoewel we hier in West-Europa fier zijn op onze beroemde Bourgondische keuken, kan het geen kwaad om over de grenzen te piepen. Oosterse gerechten blinken uit in uitzonderlijke smaakcombinaties en heerlijke ingrediënten. Dit gerecht haalt een beetje Azië naar jouw keuken.