Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 10minuten | 1uur |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 10minuten |
Kook Tijd |
1uur |
Ingrediënten
- 2 teentjes verse knoflook
- 2 eetlepels mayonaise
- 3 eetlepels volle room 35% vet
- 3 takjes peterselie fijngesnipperd
- zwarte peper
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Pel en plet de teentjes knoflook zo goed mogelijk.
- Meng de geplette knoflook met mayonaise en room.
- Breng op smaak met een snuif zwarte peper en fijngesnipperde peterselie.
- Roer goed om en laat één uur rusten. Roer voor het serveren nog één keer om. Smakelijk!
Notities
De hoeveelheid look bepaal je uiteraard zelf. Een teentje minder is een goed idee wanneer rauwe knoflook snel op je maag gaat liggen. Gebruik alleszins verse knoflook, niet alleen is de smaak zachter en ronder, de kans op maagklachten is ook een stuk kleiner. Mag het tot slot iets uitgebreider zijn? Voeg dan behalve peterselie andere groene kruiden toe (salie, dragon,...) of fris het sausje op met wat citroen.
Deel dit Recept
Speak Your Mind