Pasta is in elk huishouden een populaire keuze. Lekker, snel en makkelijk! Het is echter een goed idee om nu en dan voor volkoren pasta te kiezen. De smaak is iets rijker en het is stukken gezonder. Verder kan je het gewoon en plezierig makkelijk houden: net zoals dit vegetarisch recept! Echte comfort food!
Pasta is in elk huishouden een populaire keuze. Lekker, snel en makkelijk! Het is echter een goed idee om nu en dan voor volkoren pasta te kiezen. De smaak is iets rijker en het is stukken gezonder. Verder kan je het gewoon en plezierig makkelijk houden: net zoals dit vegetarisch recept! Echte comfort food!
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 10minuten | 20minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 10minuten |
Kook Tijd |
20minuten |
Ingrediënten
- 400 gram penne rigata volkoren
- 1 ui fijngesnipperd
- 1 teentje look fijngesnipperd
- 1 rode chilipeper fijngesnipperd
- 1 rode paprika
- 100 gram maïs blik
- 100 gram diepvrieserwten
- 1 liter passata
- tijm gedroogd of enkele verse takjes
- basilicum gedroogd
- olijfolie
- peper en zout
- gemalen kaas (Gruyère, Emmental,...) optioneel
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Stoof de gesnipperde sjalot met het teentje look en de chilipeper (zonder de zaadjes, indien het niet te pittig mag zijn) aan in een scheut olijfolie.
- Verwijder ondertussen de zaadjes en de steel van de paprika en snijd brunoise (fijne blokjes). Laat ook het blikje maïs uitlekken.
- Laat de stukjes paprika en maïs even meestoven en voeg dan de passata toe. Verlaag het vuur, voeg tijm en basilicum toe en laat een klein half uurtje pruttelen.
- Gaar ondertussen de pasta in gezouten water, volgens de instructies op de verpakking.
- Werk de saus naar smaak af met zout en/of peper. Meng er een handvol minuten voor het opdienen de diepvrieserwtjes onder zodat ze warm en gaar zijn, zonder hun groene kleur te verliezen.
- Giet de pasta af en meng onder de tomatensaus. Serveer naar wens met wat gemalen kaas. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind