Het is niet altijd makkelijk om op gewone weekdagen iets klaar te maken dat alle vakjes kan afvinken: niet te moeilijk, niet te veel werk, zo gezond mogelijk en bovenal lekker. Sukkel jij ook wel eens met die zoektocht? Dan zal dit leuke vegetarische gerecht met smeuïge couscous en een weelde aan groentjes je zeker bevallen!
Het is niet altijd makkelijk om op gewone weekdagen iets klaar te maken dat alle vakjes kan afvinken: niet te moeilijk, niet te veel werk, zo gezond mogelijk en bovenal lekker. Sukkel jij ook wel eens met die zoektocht? Dan zal dit leuke vegetarische gerecht met smeuïge couscous en een weelde aan groentjes je zeker bevallen!
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 10minuten | 20minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 10minuten |
Kook Tijd |
20minuten |
Ingrediënten
- 400 gram couscous
- 1 sjalot fijngesnipperd
- 1 bloemkool
- 1 courgette
- 1 wortel
- 1 venkel
- 2 rijpe tomaten
- 0,5 liter groentebouillon
- 1 glas witte wijn
- 1 handvol gesnipperde bieslook
- 100 gram rucola
- olijfolie
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Versnijd de bloemkool in hapklare roosjes. Snijd ook de courgette, wortel en venkel in hapklare stukjes. Snijd de rijpe tomaten tot slot in grove stukken.
- Verhit in een ruime pan een scheutje olijfolie. Fruit de gesnipperde sjalot.
- Voeg de bloemkoolroosjes toe en laat kleuren op een matig vuur. Kruid met peper en zout.
- Voeg de andere groentjes toe en laat even aanstoven. Blus met het glas witte wijn en een scheutje groentebouillon. Laat rustig pruttelen.
- Verhit ondertussen de groentebouillon om de couscous klaar te maken: zet de couscous net onder met de bouillon en laat onder een theedoek 5 minuutjes rusten tot al het vocht is opgenomen. Voeg indien nodig meer bouillon toe.
- Roer de couscous los met een scheutje olijfolie en voeg toe aan de gegaarde groentjes. Werk af met peper en zout. Serveer met wat gesnipperde bieslook en enkele blaadjes rucola. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind