Hoewel we pizza's automatisch associëren met Italië, komt het gerecht ook voor in andere delen van de wereld. Een traditionele Turkse pizza heet İçli Pide, heeft een ovale vorm en bestaat in talloze varianten. In dit recept ontdek je een pittige mediterraanse variant met courgette en halloumi.
Hoewel we pizza's automatisch associëren met Italië, komt het gerecht ook voor in andere delen van de wereld. Een traditionele Turkse pizza heet İçli Pide, heeft een ovale vorm en bestaat in talloze varianten. In dit recept ontdek je een pittige mediterraanse variant met courgette en halloumi.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
1pizza | 20minuten | 10minuten |
Porties | Prep Tijd |
1pizza | 20minuten |
Kook Tijd |
10minuten |
Ingrediënten
- 1 rol pizzadeeg
- 1 sjalot
- 1 teentje knoflook
- 1 chilipeper
- 300 gram kerstomaten
- 50 gram halloumi
- 50 gram mozzarella gemalen
- 0,25 courgette
- 1 eetlepel Italiaanse kruiden oregano, tijm,...
- enkele blaadjes basilicum
- olijfolie
- peper en zout
Porties: pizza
Ingrediënten
Porties: pizza
|
Instructies
- Haal het pizzadeeg uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
- Verhit een scheut olijfolie in een steelpan. Snipper de sjalot, knoflook en chilipeper. Fruit ze in de hete olie.
- Halveer de kerstomaatjes, bewaar een paar voor de afwerking. Voeg samen met de kruiden toe aan de pan en laat op een zacht vuurtje pruttelen tot een saus.
- Versnijd ondertussen de courgette en halloumi in dunne plakjes.
- Werk de kerstomatensaus naar smaak af met peper en zout.
- Rol het deeg uit en rol de uiteindes aan twee kanten op tot het deeg ovaal is.
- Verdeel een flinke lepel saus op de bodem van de pizza. Beleg met enkele plakjes courgette en halloumi.
- Verdeel nog wat geraspte mozzarella en een paar kerstomaatjes over de pizza. Bestrooi tot slot met nog wat Italiaanse kruiden.
- Laat de pizza 10 minuten bakken op 200°. Bestrooi net voor het opdienen met enkele blaadjes verse basilicum. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind