Recept - Tomaat-garnaal met verse frietjes

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Tomaat-garnaal met verse frietjes
Recept Afdrukken
Een absolute klassieker die in een handomdraai klaar is, meer moet dat soms niet zijn.
Tomaat-garnaal met verse frietjes
Recept Afdrukken
Een absolute klassieker die in een handomdraai klaar is, meer moet dat soms niet zijn.
Porties Prep Tijd Kook Tijd Passieve Tijd
4personen 15minuten 10minuten 15minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
10minuten 15minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. De verse frietjes vragen het meeste werk. Schil de aardappelen en snijd in gelijke frietjes. De dikte bepaal je zelf, een echt Belgisch frietje is iets dikker.
  2. Was de frietjes niet en verhit de frituurolie tot 140°. Geef de frietjes hun eerste bakbeurt, zorg ervoor dat ze niet te lang bakken - je hoeft ze slechts te pocheren. Haal ze uit het vet eenmaal ze beginnen te 'zingen' (sissen).
  3. Terwijl de frietjes afkoelen, kan je de tomaten bereiden. Snijd de bovenkant af en leg opzij (dit 'hoedje' heb je uiteraard nog nodig). Hol de tomaten voorzichtig uit met een kleine lepel en laat ze uitlekken.
  4. Meng de garnaaltjes met de mayonaise en voeg wat peper en zout toe. Gebruik niet te veel mayonaise. Vul de tomaten met deze smakelijke mengeling. Druk goed aan zodat de tomaten echt gevuld zijn.
  5. Ondertussen zouden de frietjes koud moeten zijn. Breng de friteuse tot 180° en bak ze een tweede keer tot ze goud en knapperig zijn. Laat ze even uitlekken en bestrooi met een weinig zout.
  6. Serveer met een fris slaatje (komkommer, paprika, sla,...). Laat het smaken!
Notities

Tip: hoewel eenvoudig en beproefd, kan je best variëren op dit recept. Zo kan je aan de mayonaise diverse smaakmakers toevoegen om een verfrissende toets te creëren. Engelse saus, limoensap of rode Tabasco zijn slechts enkele ideetjes.

Deel dit Recept

Speak Your Mind

*