Wanneer je een grote groep van eten moet voorzien, is het verstandig om je gerecht eenvoudig te houden. Zeker wanneer er ook kinderen bij zijn. Daarom bedacht Jeroen Meus dit fijne gerecht: spaghetti met kippengehakt. Perfect voor een grote bende van alle leeftijden die gewoon lekker wil eten.
Wanneer je een grote groep van eten moet voorzien, is het verstandig om je gerecht eenvoudig te houden. Zeker wanneer er ook kinderen bij zijn. Daarom bedacht Jeroen Meus dit fijne gerecht: spaghetti met kippengehakt. Perfect voor een grote bende van alle leeftijden die gewoon lekker wil eten.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
8personen | 20minuten | 30minuten |
Porties | Prep Tijd |
8personen | 20minuten |
Kook Tijd |
30minuten |
Ingrediënten
- 1,6 kg kippengehakt
- 3 uien fijngesnipperd
- 3 teentjes knoflook geplet
- 1 courgette in fijne stukjes gesneden
- 2 wortelen in fijne stukjes gesneden
- 250 gram fijne champignons in kwartjes gesneden
- 3 stengels groene selder
- 3 paprika's (geel, groen en rood) in fijne stukjes gesneden
- 140 gram tomatenpuree
- 1,3 liter passata
- 1 liter water
- 800 gram tomatenblokjes (blik)
- Provençaalse kruiden
- paprikapoeder
- kippenkruiden
- tijm gedroogd
- 1 snuifje cayennepeper
- enkele blaadjes laurier
- 1 tak rozemarijn
- olijfolie
- peper en zout
- 800 gram spaghetti
- gemalen kaas
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Verhit in een ruime pan (gebruik er eventueel twee) een flinke scheut olijfolie. Bak het gehakt rul en breng op smaak met Provençaalse kruiden, peper en zout.
- Verhit een flinke scheut olijfolie in een hele ruime kookpot. Fruit de ui met de geplette knoflook.
- Voeg de versneden groentjes toe (courgette, wortel, paprika, champignons en selder). Roer er de tomatenpuree onder en laat even aanbakken.
- Doe het gebakken gehakt bij de groentjes en meng er de passata, het water en de tomatenblokjes onder.
- Breng de saus voldoende op smaak met paprikapoeder, kippenkruiden, rijm, zout en een beetje cayennepeper. Voeg ook de laurierblaadjes en het takje rozemarijn toe.
- Laat de saus afgedekt pruttelen. Hoe langer je ze laat pruttelen, hoe lekkerder. Idealiter maak je de saus een dag op voorhand klaar.
- Gaar de spaghetti volgens de instructies op de verpakking in voldoende gezouten water.
- Serveer de spaghetti met een flinke lepel saus en wat gemalen kaas. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind