Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 5minuten | 10minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 5minuten |
Kook Tijd |
10minuten |
Ingrediënten
- 250 gram bruine champignons
- 100 gram gepelde grijze garnalen
- 4 lente-uitjes Of pijpajuin, of bosui,...
- 3 eetlepels sojasaus
- olijfolie
- peper
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Snijd de onderkanten van de champignonstelen af. Grote exemplaren snijd je in vier, kleintjes mogen heel blijven.
- Verhit een behoorlijke hoeveelheid olijfolie en stoof de champignons tot ze gaar zijn. Roer/schud goed (sauteren). Kruid met peper, geen zout. Hak ondertussen de lente-ui fijn.
- Voeg aan de champignons, eenmaal gaar, de sojasaus toe. Roer even en zet vervolgens net onder met water. Laat nog een handvol minuten pruttelen.
- Voeg naar wens nog wat peper toe. Haal de soep van het vuur en werk af met de lente-ui en garnalen. Dien dadelijk op, anders worden de garnalen taai. Smakelijk!
Notities
Je kan dit recept ook meer smaak en frivoliteit geven. Stoof de champignons met een teentje look, kruid af met koriander, kurkuma en limoensap om dit simpel soepje tot een feestelijk voorgerecht om te toveren.
Deel dit Recept
Speak Your Mind