Sandra Bekkari veroverde in korte tijd de harten van heel wat kookfanaten die toch op hun lijn wensen te letten. Haar inspirerende gerechten blinken uit in eenvoud en smaak, zonder dat je je achteraf schuldig moet voelen. Benieuwd? Deze lekkere kippensoep is een perfect voorbeeld van haar kookfilosofie!
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
6personen | 10minuten | 20minuten |
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Spoel de boerenkool en snijd de bladeren in reepjes. Snijd daarnaast de groentemengeling naar keuze brunoise (kleine stukjes). werk bij voorkeur met seizoensgroenten.
- Breng de kippenbouillon aan de kook. Voeg dan de groentjes en de shiitake toe.
- Voeg, eenmaal de groentjes een 3-tal minuutjes hebben gekookt, de stukjes kip toe. Kruid met zwarte peper en een snuifje kurkuma.
- Na een vijftal minuten pruttelen mag ook de boerenkool erbij. Laat nog twee minuutjes koken, kruid eventueel verder af en serveer heet. Smakelijk!
Deel dit Recept
|
|
|
|
Hoi,Sandra
Ik ben christel en ik ben nierpatiënt ik moet 3dagen per week aan de dialyse. Waar ik naar jouw kookprogramma kijk omdat je heel goeie uitleg geeft over wat er van vitamine ez in groenten en fruit zit is zeer belangrijk voor ons. Maar nu heb ik eens een vraagje of je enkele recepten kan maken voor een hele week aangepast aan ons dieet( zoutarm ,kalium arm,fosfor arm). Zodat we toch smaak van ons eten hebben. Bv:soep, maaltijd gerechten,dessert. Ook nog belangrijk vochtbeperking. Alvast bedankt. Hopelijk snel antwoord.