De winter is voor velen het minst geliefde seizoen, zeker als het op eten aankomt. Nochtans zijn er tijdens de kille maanden heel wat lekker en smaakvolle groenten te vinden. Groentes als pastinaak, peterseliewortel en aardpeer zijn uitzonderlijk smaakvol en hebben een stevige textuur. Perfect om gezonde frietjes van te maken. Tel daar een sappige rosbief en een stevig sausje bij, en je bent plots blij dat het winter is!
De winter is voor velen het minst geliefde seizoen, zeker als het op eten aankomt. Nochtans zijn er tijdens de kille maanden heel wat lekker en smaakvolle groenten te vinden. Groentes als pastinaak, peterseliewortel en aardpeer zijn uitzonderlijk smaakvol en hebben een stevige textuur. Perfect om gezonde frietjes van te maken. Tel daar een sappige rosbief en een stevig sausje bij, en je bent plots blij dat het winter is!
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 15minuten | 40minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 15minuten |
Kook Tijd |
40minuten |
Ingrediënten
- 600 gram rosbief
- 2 sjalotten gepeld en gesnipperd
- 100 gram gerookte spekreepjes
- 1 glas rode wijn
- 2 eetlepels bruine fond poeder
- 1 takje tijm
- 2 wortelen
- 1 pastinaak
- 1 peterseliewortel
- olijfolie
- boter
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Laat de rosbief op kamertemperatuur komen en kruid rijkelijk met peper en zout.
- Schil de wortelen, pastinaak en peterseliewortel. Snijd in fijne frietjes en schik op een bakplaat die met wat olijfolie is ingesmeerd. Kruid licht met peper en zout.
- Schuif de groentefrietjes in een voorverwarmde oven (180°) en laat gedurende 20 minuutjes knapperig worden. Draai de frietjes halverwege eens om.
- Verhit ondertussen een flinke klont boter in een braadpan en schroei de rosbief langs alle kanten mooi dicht. Haal het vlees daarna uit de pan, dek af en laat rusten.
- Bak de spekreepjes met de gesnipperde sjalot aan in dezelfde braadpan. Blus met de rode wijn, voeg de tijm toe en verlaag het vuur. Voeg de bruine fond toe en leng aan met water tot de saus naar wens is. Laat even inkoken.
- Controleer ondertussen of de groentefrietjes voldoende knapperig zijn. Schuif ook het vlees in de oven (onder de bakplaat) en laat nog een tiental minuten warmen.
- Werk de saus, naar smaak, af met peper/zout. Snijd het vlees in dikke plakken en serveer met een schep jagersaus en wat groentefrietjes. Werk dit feestelijke gerecht af met een kroket-variëteit naar wens en wat frisse sla. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind