Hoe droevig het vallen van de bladeren en kil de ochtenden ook mogen, het begin van de herfst is ook het startschot van het wildseizoen! Met dit feestelijke maar perfect haalbare recept van Piet Huysentruyt zorg je voor een feestelijk maal. Perfect op een gezellige zondag of zelfs als hoofdgerecht op feestelijk diner.
Hoe droevig het vallen van de bladeren en kil de ochtenden ook mogen, het begin van de herfst is ook het startschot van het wildseizoen! Met dit feestelijke maar perfect haalbare recept van Piet Huysentruyt zorg je voor een feestelijk maal. Perfect op een gezellige zondag of zelfs als hoofdgerecht op feestelijk diner.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 15minuten | 30minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 15minuten |
Kook Tijd |
30minuten |
Ingrediënten
- 600 gram reefilet
- 2 sjalotten gepeld en fijngesneden
- 2 teentjes knoflook gepeld en fijngesneden
- 100 gram spekblokjes
- 500 gram bospaddenstoelen
- 2 dl porto
- 2 dl water
- 2 eetlepels wildbouillon
- 2 dl room
- boter
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Kruid licht met peper en zout.
- Smelt een klontje boter in een braadpan. Kleur de reefilet aan alle kanten goed aan.
- Smelt ondertussen een klontje boter in een andere pan. Fruit de gesnipperde sjalotten en teentjes look. Voeg dan de spekblokjes en bospaddenstoelen toe. Laat even stoven.
- Haal de reefilet uit de pan en houd warm. Blus de pan met de porto, water en wildbouillon. Roer alle aanbaksels los en laat even inkoken.
- Voeg de room toe aan de saus en laat nog even opkoken. Kruid met peper en zout.
- Werk de bospaddenstoelen naar wens af met een snuifje peper en/of zout. Snijd de reefilet in dikke plakken en serveer met de champignons, portosaus en garnituur naar wens (kroketjes, een slaatje,...). Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind