Sandra Bekkari is een absolute fan van quinoa. De kleine bolletjes uit Zuid-Amerika hebben uitstekende voedingswaardes en zijn in een handomdraai klaar. Perfect voor al wie graag lekker tafelt maar ook aan zijn of haar lijn wil denken. In dit toffe recept combineert quinoa met een typische ingrediëntengroep uit Italië: mozzarella, tomaatjes en basilicum. Lekker zomers!
Sandra Bekkari is een absolute fan van quinoa. De kleine bolletjes uit Zuid-Amerika hebben uitstekende voedingswaardes en zijn in een handomdraai klaar. Perfect voor al wie graag lekker tafelt maar ook aan zijn of haar lijn wil denken. In dit toffe recept combineert quinoa met een typische ingrediëntengroep uit Italië: mozzarella, tomaatjes en basilicum. Lekker zomers!
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 10minuten | 15minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 10minuten |
Kook Tijd |
15minuten |
Ingrediënten
- 4 eetlepels pijnboompitten
- 250 gram quinoa
- 500 ml groentebouillon
- 250 gram mozzarella bolletjes
- 400 gram kerstomaten mix
- 4 handenvol rucola
- 1 plantje basilicum
- olijfolie
- balscamicoazijn
- zwarte peper
- zeezout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Gaar de quinoa in de groentebouillon gedurende 12 à 15 minuten (of volg de instructies op de verpakking). Laat daarna afkoelen.
- Schroei de pijnboompitjes in een pan met antikleeflaag tot ze goudbruin zijn.
- Halveer de kerstomaatjes en voeg samen met de pijnboompitjes, rucola en mozzarella bolletjes toe aan de quinoa.
- Breng op smaak met gesnipperde basilicumblaadjes, zwarte peper, wat zeezout, een scheutje olijfolie en een beetje balsamicoazijn. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind