Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
1pizza | 10minuten | 15minuten |
Porties | Prep Tijd |
1pizza | 10minuten |
Kook Tijd |
15minuten |
Ingrediënten
- 1 ui fijngesneden
- 1 teen look geplet
- 250 gram tomatenpassata
- 1 eetlepel olijfolie
- oregano gedroogd
- peper en zout
- rode Tabasco naar wens
- chili naar wens
- 100 gram gerookte spekreepjes
- 0,5 paprika Een gele of groene presenteert het mooist.
- 50 gram fijne Parijse champignons Gehalveerd en in reepjes gesneden.
- 100 gram mozzarella
Porties: pizza
Ingrediënten
Porties: pizza
|
Instructies
- Fruit de fijngesneden ui en de geplette look in de olijfolie. Voeg de tomatenpassata toe en laat rustig pruttelen. Kruid met peper, zout, gedroogde oregano. Voorzie, desgewenst, een pikante toets met Tabasco en/of chili.
- Rol de pizzabodem uit en bestrijk met een dun laagje saus. Hou één centimeter langs de buitenkant vrij. Vermijd een dikke laag, dat maakt de pizza zwaar en zompig.
- Snijd de paprika in reepjes of brokjes en verdeel, samen met de stukjes spek en champignon, over de pizza. Hak de mozzarella in kleinere stukjes en strooi nonchalant over de pizza.
- Bestrooi met nog wat gedroogde oregano en zet 10 à 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200°. Smakelijk!
Notities
Je zal sowieso nog wat saus over hebben. Behalve een tweede pizza, kan je dit sausje makkelijk gebruiken als basis voor een eenvoudige pasta. Ook bruschetta's (gegrilde broodjes) zijn formidabel met deze simpele saus.
Deel dit Recept
Speak Your Mind