VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Pizza met spek, paprika en champignons
Met een versgebakken pizza kan je iedereen plezieren. Lekker, snel klaar en stukken gezonden dan diepvrieskost. Dit recept vertelt je hoe een zalige pizza met spekjes, paprika en champignons te bereiden. Heerlijk!
Porties Prep Tijd
1pizza 10minuten
Kook Tijd
15minuten
Porties Prep Tijd
1pizza 10minuten
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Fruit de fijngesneden ui en de geplette look in de olijfolie. Voeg de tomatenpassata toe en laat rustig pruttelen. Kruid met peper, zout, gedroogde oregano. Voorzie, desgewenst, een pikante toets met Tabasco en/of chili.
  2. Rol de pizzabodem uit en bestrijk met een dun laagje saus. Hou één centimeter langs de buitenkant vrij. Vermijd een dikke laag, dat maakt de pizza zwaar en zompig.
  3. Snijd de paprika in reepjes of brokjes en verdeel, samen met de stukjes spek en champignon, over de pizza. Hak de mozzarella in kleinere stukjes en strooi nonchalant over de pizza.
  4. Bestrooi met nog wat gedroogde oregano en zet 10 à 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200°. Smakelijk!
Notities

Je zal sowieso nog wat saus over hebben. Behalve een tweede pizza, kan je dit sausje makkelijk gebruiken als basis voor een eenvoudige pasta. Ook bruschetta’s (gegrilde broodjes) zijn formidabel met deze simpele saus.