Pastinaakmousse met Noordzeegarnalen? Het beste recept vind je hier! Pastinaakmousse met Noordzeegarnalen? Het beste recept vind je hier!

 

Recept - Pastinaakmousse met Noordzeegarnalen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Pastinaakmousse met Noordzeegarnalen
Recept Afdrukken
Tijd voor een feestje maar geen inspiratie voor een feestelijk hapje dat bovendien enigszins origineel is? Zoek net verder; deze sprankelende pastinaakmousse met Noordzeegarnalen tilt je de aperitief naar een hoger niveau zonder moeite.
Pastinaakmousse met Noordzeegarnalen
Recept Afdrukken
Tijd voor een feestje maar geen inspiratie voor een feestelijk hapje dat bovendien enigszins origineel is? Zoek net verder; deze sprankelende pastinaakmousse met Noordzeegarnalen tilt je de aperitief naar een hoger niveau zonder moeite.
Porties Prep Tijd Kook Tijd
12personen 5minuten 20minuten
Porties Prep Tijd
12personen 5minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Schil de pastinaak en snijd in grove stukken. Breng aan de kook in lichtgezouten water en laat pruttelen tot de pastinaak helemaal gaar/zacht is.
  2. Giet af en laat even uitlekken. Mix fijn - zorg dat alle brokken verdwenen zijn.
  3. Voeg het glaasje schuimwijn toe, dit zorgt voor een prikkelend, licht-mousserend en zacht-bitter accent. Kruid af met wat peper en eventueel nog wat zout maar zorg dat je de smaak van de pastinaak niet overheerst. Roer met een garde tot een homogene mousse.
  4. Laat de mousse afkoelen in zijn geheel of schep onmiddellijk netjes op lepels en laat dan afkoelen.
  5. Werk af net voor je serveert door in de pastinaakmousse enkele garnalen te duwen - dit hoeft niet te zuinig, de smaak van pastinaak is immers best dominant. Voeg tot slot een kwartje kerstomaat en twee stengeltjes bieslook per lepel toe. Laat het feest beginnen en je gasten smullen!
Notities

Dit aperitiefhapje of voorgerechtje gaat uiteraard perfect samen met een glaasje uitgelezen schuimwijn.

Deel dit Recept

Speak Your Mind

*