Voor dit recept selecteerde Piet Huysentruyt een heerlijk lijstje ingrediënten dat heel wat lekkerbekken zal doen watertanden: pasta in een romige sausje met pesto, aangevuld met asperges, bloemkool en gerookte zalm. Niet te versmaden én best snel klaar!
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 20minuten | 15minuten |
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Schil de witte asperges en snijd samen met de groene mini-asperges in hapklare stukken.
- Breng de witte asperges aan de kook met de bloemkoolroosjes in een ruime portie gezouten water.
- Voeg na vijf minuten pruttelen de groene asperges toe en laat nog enkele minuutjes verder garen tot de groentjes gaar maar nog knapperig zijn.
- Schep de groentjes uit de kookpot en spoel met koud water. Zet opzij.
- Kook de pasta gaar in hetzelfde water waar je de groentes in kookte.
- Maak ondertussen verse pesto door de basilicumblaadjes met pijnboompitjes, Parmezaanse kaas en een flinke scheut olijfolie te mixen in een blender. Breng op smaak met peper en zout.
- Doe een pollepel kookvocht van de pasta in een ruime, hoge pan. Roer er de zure room door en voeg de tomatenblokjes toe.
- Breng het sausje aan de kook, voeg dan de stukjes bloemkool en asperge toe. Kruid met peper en zout.
- Meng tot slot de pasta samen met de pesto door de saus. Schik de plakjes gerookte zalm net voor het opdienen boven op de pasta. Smakelijk!
Deel dit Recept
|
|
|
|
Speak Your Mind