Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 10minuten | 20minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 10minuten |
Kook Tijd |
20minuten |
Ingrediënten
- 400 gram mager rundsvlees
- 1 sjalot fijngesnipperd
- 2 teentjes knoflook fijngesnipperd
- 1 chilipeper fijngesnipperd
- 2 cm gember
- 1 koffielepel rode curry
- 2 tomaten
- 200 ml rundsfond
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel honing
- 1 bosje koriander
- 1 citroen
- 2 eetlepels sesamzaadjes
- arachideolie
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Versnijd het rundsvlees in reepjes. Kruid met peper en zout.
- Verhit een ruime pan of wok. Schroei de runderreepjes heel kort aan, kleuren volstaat.
- Lepel het vlees uit de pan en houd opzij.
- Verlaag het vuur en fruit de fijngehakte sjalot, knoflook en chilipeper in dezelfde pan. Voeg eventueel een vers scheutje olie toe.
- Schil het stukje gember en rasp fijn. Voeg toe en roer er aansluitend de rode curry door.
- Versnijd de tomaten in stukjes en voeg samen met de rundsfond en sojasaus toe aan de pan. Breng zachtjes aan de kook en roer alle aanbaksels goed los.
- Roer de honing door het pruttelende sausje. Laat indikken tot een stroperige saus.
- Werk de saus af met gesnipperde koriander en enkele druppels vers citroensap.
- Haal de saus van het vuur en roer er de stukjes vlees terug door. Dek af en laat nog even rusten zodat het vlees terug kan warmen.
- Bestrooi voor het opdienen met nog wat koriander en sesamzaadjes. Lekker met rijst of noedels en gestoomde groentjes. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind