Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 10minuten | 10minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 10minuten |
Kook Tijd |
10minuten |
Ingrediënten
- 4 pistolets Soort naar wens.
- 4 kippenburgers
- 3 eetlepels arachideolie
- 1 pikant pepertje
- 1 cm gember geplet
- 0,5 stengel citroengras extra fijngesneden
- 1 teentje look geplet
- 2 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepel sojasaus
- 4 takjes koriander Waarvan 2 takjes fijngehakt.
- 100 gram sojascheuten
- 4 blaadjes ijsbergsla
- 1 rode ui In ringen gesneden.
- 2 minipaprika's In ringen gesneden.
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Start met het bereiden van de saus voor de burgers. Verhit één eetlepel arachideolie en fruit het pepertje (niet gesneden) met de geplette look, gember en het fijngesneden citroengras.
- Giet uit op een stukje keukenpapier, verwijder het pepertje en laat even uitlekken. Meng met twee eetlepels mayonaise, één eetlepel sojasaus, een snuifje peper en twee fijngehakte takjes koriander.
- Verhit in dezelfde pan twee verse eetlepels arachideolie en bak de kippenburgers gaar (afhankelijk van de dikte een handvol minuten langs elke kant).
- Haal de burgers, eenmaal ze gaar zijn, uit de pan en houd warm. Snijd de pistolets in twee en leg de twee delen van elk broodje (binnenkant) een minuutje in de hete pan.
- Haal de broodjes uit de pan en zet klaar om te dresseren. Doe de sojascheuten in dezelfde pan en laat heel kort fruiten met één eetlepel sojasaus.
- Bestrijk de onderkant van elk broodje met de saus, overdrijf niet. Plaats daar de kippenburger op. Werk verder af met een blaadje sla, enkele ringen ui en paprika. Bestrooi tot slot nonchalant met wat knapperige sojascheuten en één takje verse koriander. Bestrijk ook de bovenkant met wat saus en dek toe.
- Hou de burgers samen met een houten prikker en serveer met frietjes of gebakken patatjes. Smakelijk!
Notities
Je kan gerust meer saus maken, die gaat ook prima bij frietjes en bewaart behoorlijk in de koelkast.
Deel dit Recept
Speak Your Mind