Met een lekkere nasi goreng zorg je voor een gemakkelijk gerecht uit China waar je heerlijk mee kan variëren. Het basis-idee is dan ook eenvoudig: gebakken rijst met knapperige groentjes en eventueel vis/vlees naar wens. Perfect op een drukke weekdag. Deze variant met broccoli en roze garnaaltjes staat garant voor een lekker maal.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 10minuten | 20minuten |
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Gaar de rijst volgens de instructies op de verpakking in licht gezouten water. Giet, eenmaal gegaard, af en laat rusten.
- Verhit een ruime (wok)pan en fruit de uiringen in een scheutje arachide-olie.
- Voeg de broccoli-roosjes toe. Bak aan en schud regelmatig op.
- Voeg na een vijftal minuten de plakjes champignon toe. Kruid met wat peper en een snuifje zout. Bak verder op hoog vuur en blijf regelmatig opschudden.
- Doe er na een vijftal minuten de sojascheuten bij. Roer onder de groentjes en doe dan hetzelfde met de rijst.
- Blijf het vuur hoog houden en de nasi goreng goed opschudden. Bak nog even kort aan.
- Haal de pan van het vuur. Werk af met de sojasaus, de sesamolie en de garnaaltjes. Roer goed om en kruid indien nodig af met peper en/of zout. Serveer meteen. Smakelijk!
Deel dit Recept
|
|
|
|
Speak Your Mind