Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 20minuten | 20minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 20minuten |
Kook Tijd |
20minuten |
Ingrediënten
- 1 ui fijngesnipperd
- 1 teentje look gepeld en geplet
- 500 ml tomatenpassata
- 1 rol pizzadeeg
- 100 gram gemalen mozzarella
- 0,5 groene paprika
- 1 eetlepel maïs (blik)
- oregano gedroogd
- olijfolie
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Verhit een scheut olijfolie in een steelpannetje. Fruit de gesnipperde ui met het geplette teentje look.
- Voeg de tomatenpassata toe. Kruid voldoende met peper, zout en gedroogde oregano. Laat een kwartiertje pruttelen.
- Rol ondertussen het pizzadeeg uit en verwarm de oven voor (200°).
- Bak het pizzadeeg kort voor (één à twee minuten volstaat), zo kan je de kerstboomvormpjes makkelijker uitsteken.
- Druk met een koekjesvorm de kerstboompjes uit het deeg. Leg ze met de voorgebakken zijde naar onder.
- Bestrijk de kerstboompjes met een beetje tomatensaus en leg er wat gemalen mozzarella op. Schik er fijne reepjes paprika op (de slingers) en werk af met maïs (als piek of kerstballen).
- Leg alle kerstboompjes op een ovenschaal, bedekt met een vel bakpapier. Zet ze 5 à 10 minuutjes in de oven, tot de kaas gesmolten is. Smakelijk en fijne feestdagen!
Deel dit Recept
Speak Your Mind