VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.7/5 (3 votes cast)
Mini-kerstpizza’s
Liefhebbers van Kerstmis en toffe hapjes: dit recept moet je geprobeerd hebben. Origineel, schattig en perfect voor alle leeftijden!
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Verhit een scheut olijfolie in een steelpannetje. Fruit de gesnipperde ui met het geplette teentje look.
  2. Voeg de tomatenpassata toe. Kruid voldoende met peper, zout en gedroogde oregano. Laat een kwartiertje pruttelen.
  3. Rol ondertussen het pizzadeeg uit en verwarm de oven voor (200°).
  4. Bak het pizzadeeg kort voor (één à twee minuten volstaat), zo kan je de kerstboomvormpjes makkelijker uitsteken.
  5. Druk met een koekjesvorm de kerstboompjes uit het deeg. Leg ze met de voorgebakken zijde naar onder.
  6. Bestrijk de kerstboompjes met een beetje tomatensaus en leg er wat gemalen mozzarella op. Schik er fijne reepjes paprika op (de slingers) en werk af met maïs (als piek of kerstballen).
  7. Leg alle kerstboompjes op een ovenschaal, bedekt met een vel bakpapier. Zet ze 5 à 10 minuutjes in de oven, tot de kaas gesmolten is. Smakelijk en fijne feestdagen!