De sterkte van de klassieke Italiaanse keuken zit in de opvallende eenvoud. Met een handvol kwaliteitsvolle maar simpele ingrediënten tovert elke Italiaanse mama een waar feestmaal op tafel. Het is vaak schrikken hoe eenvoudig het kan zijn. Dit recept is daar een geweldig voorbeeld van, Jamie Oliver leerde het kennen via de vader van zijn mentor: Gennaro Contaldo. Met zo'n ronkende namen kan je alleen maar een heerlijk recept hebben!
De sterkte van de klassieke Italiaanse keuken zit in de opvallende eenvoud. Met een handvol kwaliteitsvolle maar simpele ingrediënten tovert elke Italiaanse mama een waar feestmaal op tafel. Het is vaak schrikken hoe eenvoudig het kan zijn. Dit recept is daar een geweldig voorbeeld van, Jamie Oliver leerde het kennen via de vader van zijn mentor: Gennaro Contaldo. Met zo'n ronkende namen kan je alleen maar een heerlijk recept hebben!
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 10minuten | 10minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 10minuten |
Kook Tijd |
10minuten |
Ingrediënten
- 500 gram linguine
- 4 teentjes look in dunne plakjes gesneden
- 4 ansjovisfilets (gezouten)
- gedroogde chili
- 250 gram kerstomaten gehalveerd
- 1,5 kg mosselen gespoeld en gekuist
- 1 handvol verse peterselie fijngehakt
- olijfolie
- zout en peper
- 1 sjalot optioneel
- 1 glas droge witte wijn optioneel
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Breng de pasta aan de kook in een ruime hoeveelheid gezouten water. Laat garen volgens de instructies op de verpakking.
- Verhit in een ruime pot een scheutje olijfolie op een gematigd vuur en fruit de fijne plakjes knoflook met wat chili (hoeveelheid naar wens), en de ansjovis. Laat alles rustig fruiten tot de ansjovis begint te smelten (de knoflook mag niet kleuren).
- Voeg de gehalveerde kerstomaatjes aan de saus toe en laat even pruttelen op een zacht vuur.
- Doe de gekuiste en gespoelde mosselen bij de saus en schud de pan goed op. Dek af en laat garen tot de mosselen open gaan. Let op: dit duurt niet erg lang. Mosselen die gesloten blijven gooi je best weg.
- Schep een flinke lepel kookvocht van de pasta bij de saus en giet de linguine af. Roer de pasta onder de saus met mosselen en zet nog heel even op een middelmatig vuur. Schud wederom goed op en werk, naar smaak, af met peper, zout, de gehakte peterselie en nog enkele druppels olijfolie. Smakelijk!
Notities
Mag de saus nog iets meer karakter hebben? Stoof dan een fijngesneden sjalotje met de look en voeg een glas witte wijn toe aan de saus. Laat in dat geval even langer koken om de alcohol te laten verdampen.
Deel dit Recept
Speak Your Mind