Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 5minuten | 25minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 5minuten |
Kook Tijd |
25minuten |
Ingrediënten
- 4 courgettes
- 4 teentjes look
- 1 pepertje
- 400 gram tomatenblokjes blik
- 3/4 liter vlees- of groentebouillon
- 1 bosje verse basilicum Of één eetlepel gedroogde.
- olijfolie
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Was de courgettes en snijd ze in fijne plakjes. Verhit ondertussen een scheutje olijfolie.
- Plet de teentjes look en fruit ze met de pakjes courgette en het pepertje. Wil je een pikanter resultaat kan je het pepertje eerst erg fijn snijden. Verwijder in dat geval de zaadjes, tenzij het écht pikant mag zijn.
- Laat de courgetteschijfjes een tiental minuten zacht stoven met gesloten deksel.
- Verwijder het pepertje en voeg de tomatenblokjes en de bouillon toe. Voeg desgewenst nog wat water toe. Laat nogmaals tien minuutjes pruttelen.
- Voeg net voor het opdienen de verse basilicum (fijngehakt) toe en kruid af met peper en/of zout naar wens. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind