VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Italiaanse courgettesoep
Een soepje vraagt nooit veel werk, smaakt altijd en is best gezonde kost. Als voorgerecht of met wat brood, met deze Italiaanse courgettesoep breng je lekkere mediterraanse geuren en smaken in huis!
Porties Prep Tijd
4personen 5minuten
Kook Tijd
25minuten
Porties Prep Tijd
4personen 5minuten
Kook Tijd
25minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Was de courgettes en snijd ze in fijne plakjes. Verhit ondertussen een scheutje olijfolie.
  2. Plet de teentjes look en fruit ze met de pakjes courgette en het pepertje. Wil je een pikanter resultaat kan je het pepertje eerst erg fijn snijden. Verwijder in dat geval de zaadjes, tenzij het écht pikant mag zijn.
  3. Laat de courgetteschijfjes een tiental minuten zacht stoven met gesloten deksel.
  4. Verwijder het pepertje en voeg de tomatenblokjes en de bouillon toe. Voeg desgewenst nog wat water toe. Laat nogmaals tien minuutjes pruttelen.
  5. Voeg net voor het opdienen de verse basilicum (fijngehakt) toe en kruid af met peper en/of zout naar wens. Smakelijk!