Halloumi is ondertussen geen onbekende meer in onze streken. Geen wonder, deze Cypriotische kaas opent een hele nieuwe wereld van bereidingen doordat de kaas niet smelt. Eén van de meest eenvoudige manieren om van deze speciale kaas te genieten zijn deze frietjes. Populair in heel wat wereldsteden als vegetarische snack, dadelijk op jouw tafel. Perfect als hapje of tussendoortje!
Halloumi is ondertussen geen onbekende meer in onze streken. Geen wonder, deze Cypriotische kaas opent een hele nieuwe wereld van bereidingen doordat de kaas niet smelt. Eén van de meest eenvoudige manieren om van deze speciale kaas te genieten zijn deze frietjes. Populair in heel wat wereldsteden als vegetarische snack, dadelijk op jouw tafel. Perfect als hapje of tussendoortje!
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
2personen | 5minuten | 5minuten |
Porties | Prep Tijd |
2personen | 5minuten |
Kook Tijd |
5minuten |
Instructies
- Versnijd de halloumi in dikke frietjes.
- Wentel de frietjes door wat bloem en schud overtollige resten los.
- Frituur de frietjes in propere olie tot ze een goudbruin korstje hebben gekregen. Je kan ze ook aanbakken in een royale hoeveelheid olijfolie. Smakelijk!
Notities
Met dit basisrecept kan je uiteraard nog heel wat richtingen uit. Enkele leuke tips: serveer met dipsaus(jes), kruid de bloem (chili, Provençaalse kruiden,...) of bestrooi de frietjes vooraleer je ze opdient (verse kruiden, dressing,...). Veel kookplezier!
Deel dit Recept
Speak Your Mind