Recept - Gewokte noedels met gemarineerde eendenreepjes

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 2.0/5 (1 vote cast)
Gewokte noedels met gemarineerde eendenreepjes
Recept Afdrukken
Wokken is makkelijk, gezond en snel. Meer hoeft dat op een drukke werkdag niet te zijn. Dit recept leert je een makkelijke manier aan om een lekkere en eenvoudige wokschotel met eend te bereiden.
Gewokte noedels met gemarineerde eendenreepjes
Recept Afdrukken
Wokken is makkelijk, gezond en snel. Meer hoeft dat op een drukke werkdag niet te zijn. Dit recept leert je een makkelijke manier aan om een lekkere en eenvoudige wokschotel met eend te bereiden.
Porties Prep Tijd Kook Tijd Passieve Tijd
4personen 10minuten 10minuten 30minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
10minuten 30minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Start met het versnijden van de eendenborst. Het vel kan je lostrekken en wegwerpen (of bijhouden om, bijvoorbeeld, later aardappeltjes in te bakken). Snijd het vlees in fijne reepjes van 2 à 3 centimeter lang.
  2. Doe de eendenreepjes in een kommetje en voeg alle ingrediënten van de marinade toe. Zorg dat alle stukjes de smaken kunnen opnemen, voeg desnoods nog wat olie en sojasaus toe. Meer honing zorgt voor een zoetere smaak, chili maakt het logischerwijze pikanter. Aan jou de keuze. Wees enkel spaarzaam met zout indien je meer sojasaus zou toevoegen.
  3. Terwijl je het vlees een half uurtje laat marineren in de koelkast, kan je de groentjes voorbereiden en fijnsnijden. Breng ook de noedels aan de kook in royaal gezouten water. Let op: noedels zijn snel klaar (ca. 5 minuten).
  4. Giet, eenmaal gaar, de noedels over in een vergiet en spoel af met koud water (zo stopt het kookproces). Laat afkoelen.
  5. Van zodra de eend voldoende gemarineerd is, de noedels afgekoeld en alle groentjes klaar zijn, kan je beginnen met wokken - dat gaat immers erg snel. Zet een wokpan (of ruime bakpan) op hoog vuur en breng wat arachideolie op temperatuur.
  6. Fruit de ui, look en wortelreepjes. Voeg vervolgens de paprikareepjes en de brocolliroosjes toe. Hou het vuur hoog en roer voortdurend. Na een tweetal minuten mag je de sojascheuten toevoegen. Blijf wederom roeren en kruid bij met peper, zout en een scheutje sojasaus.
  7. Voeg de eendenreepjes toe en laat heel kort meebakken - het vlees mag slechts kort bakken, anders wordt het taai. Eend mag absoluut nog rood/rosé zijn. Voeg snel de noedels toe en laat ook deze nog heel even meebakken op hoog vuur. Blijf opnieuw roeren maar maak de noedels niet stuk.
  8. Dien onmiddellijk op - je schotel is geslaagd indien de groentjes nog knapperig zijn, de noedels perfect gegaard en de eend lekker mals en smaakvol. Besprenkel elk bord met enkele ringetjes lente-ui. Smakelijk!
Notities

Tip: je kan de eend perfect vervangen door kip, rund of varken. De bereidingswijze blijft hetzelfde en de marinade past bij alle soorten vlees (al blijft eend de meest ideale kandidaat).

Deel dit Recept
Gewokte noedels met gemarineerde eendenreepjes, 2.0 out of 5 based on 1 rating

Speak Your Mind

*