Gado-gado werd recent verkozen tot één van de zes nationale gerechten in Indonesië. Het is een erg veelzijdig gerecht dat je op talloze manieren kan klaarmaken. Het betreft een luxueuze salade waar vaak restjes in verwerkt worden. Typische ingrediënten zijn groentjes (rauw of voorgegaard), hardgekookte eieren, gebakken aardappel, tofu,... Deze kleurrijke combinatie werk je af met een smaakvolle dressing op basis van pindakaas. Ontdek hieronder een recept om deze verrassende exotische schotel klaar te maken zodat ie niet kan teleurstellen!
Gado-gado werd recent verkozen tot één van de zes nationale gerechten in Indonesië. Het is een erg veelzijdig gerecht dat je op talloze manieren kan klaarmaken. Het betreft een luxueuze salade waar vaak restjes in verwerkt worden. Typische ingrediënten zijn groentjes (rauw of voorgegaard), hardgekookte eieren, gebakken aardappel, tofu,... Deze kleurrijke combinatie werk je af met een smaakvolle dressing op basis van pindakaas. Ontdek hieronder een recept om deze verrassende exotische schotel klaar te maken zodat ie niet kan teleurstellen!
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 20minuten | 20minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 20minuten |
Kook Tijd |
20minuten |
Ingrediënten
- Salade
- 4 eieren
- 100 gram fijne boontjes
- 250 gram gekookte aardappel een restje is prima
- 200 gram tofu
- 200 gram Chinese kool of spitskool
- 2 wortelen
- 1 komkommer
- 100 gram sojascheuten
- 1 handvol kroepoek
- 1 bosje koriander
- 2 eetlepels geroosterde uitjes
- arachideolie
- peper en zout
- Dressing
- 50 gram pindakaas
- 3 eetlepels ketjap manis
- 2 eetlepels garnalenpasta
- 1 eetlepel vissaus
- 1 eetlepel lichtbruine suiker
- 1 teentje knoflook
- 1 chilipeper
- 150 ml kokosmelk
- 1 limoen
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Breng de eieren aan de kook. Laat een tiental minuutjes pruttelen en doe ze dan schrikken onder koud water. Laat afkoelen.
- Kuis ondertussen de boontjes. Kook ze beetgaar in lichtgezouten water. Tip: gebruik het water waar je net de eitjes in kookte en voeg een beetje bicarbonaat toe, zo blijven de boontjes mooi groen.
- Versnijd de tofu in repen en kruid royaal met peper en zout.
- Verhit een scheut olie in ruime pan. Bak de stukjes tofa aan tot ze goudbruin zijn, doe daarna hetzelfde met de stukjes aardappel. Zet opzij en houd warm.
- Rasp de Chinese kool en wortel fijn. Versnijd de komkommer in dunne plakjes.
- Schik de rauwe groentjes op een ruime schotel, zorg voor een mooie verdeling (geraspte wortel, geraspte kool, plakjes komkommer en sojascheuten).
- Vul aan met de gegaarde boontjes, gebakken aardappel en tofu. Versnijd aansluitend de eieren in plakjes (of kwartjes) en voeg eveneens toe.
- Schik er enkele stukjes kroepoek bij en werk af met grof gesnipperde koriander en geroosterde uitjes.
- Maak de dressing door de chilipeper en knoflook extra fijn te snijden. Meng met alle overige ingrediënten tot een karaktervolle dressing. Fris tot slot naar smaak op met vers limoensap.
- Besprenkel de salade met wat dressing of serveer ze er in een apart potje bij. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind